Insignes

3-11-2017
Beste lezers, lezeressen en genderneutralen,

Deze opkomst ging over het halen van insignes. Eline en Stefanie zouden dit voorbereiden, alleen Stefanie was er niet, dus had Eline het voorbereid. Ze ging eerst uitleggen wat insignes bij de explorers precies inhouden en hoe we deze kunnen behalen. Het blijkt dat dit toch best nog wel veel moeite kost. 12 tot 15 opkomsten zelfs. We hebben hierna in verschillende groepjes ideeën bedacht voor opkomsten die we kunnen doen aan de hand van de 8 thema’s waar we insignes voor kunnen behalen.

Deze thema’s zijn:
1. Veilig en Gezond
2. Uitdagende Scoutingtechnieken
3. Sport en Spel
4. Samenleving
5. Internationaal
6. Identiteit
7. Expressie
8. Buitenleven

Ik heb met mijn groepje iets voorbereid voor het insigne expressie. In het laatste half uurtje van de opkomst hebben we dit ook nog uitgevoerd. We hadden een paar theaterspelletjes opgezocht. Een hiervan was dat 4 mensen op een bankje gingen zitten en een vraag moeten beantwoorden. Ze moesten om de beurt 1 woord zeggen om het antwoord op de vraag te geven. De uitkomst hiervan was heel erg vermakelijk. Het andere spelletje wat we ook nog deden was allerslechtste allertijden. Dit was alleen een beetje chaos.

(Julie-Anne)

Categories: Logboek

Post navigation

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.