weer eens nieuws!

Hallooooow,

 

Al een tijd geleden dat er weer een nieuw verhaaltje bij is gekomen. In de tussen tijd zijn er natuurlijk weer een boel leuke dingen gebeurt! Om maar gelijk te beginnen, we hebben een nieuwe begeleiding! Hans (voormalig scout hopman) gaat zijn leven wagen :P. Hans was klaar voor een nieuwe uitdaging, en wat is er nou meer een uitdaging dan iedere vrijdag avond met een stelletje puberende pubers opgescheept ze zitten.

 

Dit jaar hebben wij ons, als explorers, weer aan de feestdagen gewaagt. We begonnen aller eerst met een hilarische sinterklaas opkomst, waarbij we veel gelachen hebben om elkaars gedichten en cadeautjes. Ook hebben we die avond zelfgemaakte (niet te vreten) chocolade letters gemaakt. (hier een foto van een chocolade drol : zie dropbox). Eerder in de maand waren we persoonlijk gevraagd door sinterklaas om hulppieten te spelen, dus een aantal van de explorers zijn de dag na de vieze chocolade letters uitgerukt om in de snijdende kou ‘s morgens vroeg, het pepernoten spel met de bevers en welpen te spelen.

 

De maand december voorderde en we kwamen uit bij de kerstopkomst. Hierbij eten we altijd met de hele mikmak een home made maaltijd op echt scouting niveau! Iedere speltak heeft zijn eigen deel van de maaltijd, en dit jaar zorgde de explorers  voor warme choco en natuurlijk glühwein die jammer genoeg alcohol vrij was. Hoewel de chocomel wel uit een pakje kwam was de glühwein toch echt zelfgemaakt. Hij was in ieder geval beter dan die van vorig jaar waarbij de sinaasappelen er in geheel in gingen. Er waren pizza broodjes en verschillende soorten stamppotten. Na de maaltijd gingen de bevers en de welpen Arthur Christmas kijken een hilarische film die het kerstgevoel oproept. De toetjes volgden en als afsluiting werden de jaarlijkse kerstpakketten uitgedeeld.

 

Toen 2012 aan zijn einde kwam hebben we met zijn alle een Nieuwjaars gala gehouden. Iedereen moest in gala outfit komen. Na alcohol vrij schotjes gemaakt te hebben, hebben we een heftig potje jongens tegen de meisje gedaan. Dit actieve bordspel is gebaseerd op het tv programma, jongens tegen de meisjes. Ook hoort er bij het nieuwe jaar de Nieuwjaarsduik. Die niet in de koude zee wordt gehouden maar gewoon in het verwarmde zwembad.

foto

 

Categories: Nieuws, Opkomsten

Post navigation

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.