primitief kamp

Dit koude weekend gingen wij heerlijk op primitief kamp (sarcasm), maar aangezien we niet echt wisten wat we mee moesten nemen werd het een soort van half primitief kamp. We hadden op het ene moment te veel luxe en het andere moment een tekort aan spullen.

Zaterdag ochtend begon voor de meeste van ons met een lekkere “snotneuzen” opkomst. Juist ja, we hebben het hier over onze geliefde bevertjes. Hmmmm, lekker pepernootjes bakken (als ze niet onderweg gesneuveld waren of verbrand raakten) hoewel het meeste deeg in de mondjes van de bevertjes verdween, waren de overgebleven pepernootjes heel erg lekker ! overal dus een hele geslaagde opkomst J

Daarna reden Marco, Jelle, Randy, Bas en Kathy naar kamp terrein Austerlitz waar wij de nacht zouden doorbrengen. Marijke, Lianne en Rutger waren al begonnen met takken verzamelen. Het plan was namelijk om van  330 gram takken uit het bos, 700 kg blaadjes,  een aantal stukje sisal touw en een snufje  gaas een tent te pionieren! Ik had er zelf nog niet echt vertrouwen in. Maar na een hoop vieze handen wassen en een aantal druppels regen stond hij (zie foto) nu het tweede deel op naar de kampvuur plaats, want er moest eten komen en helaas stond die kookplek niet echt in de buurt van onze slaapplek. Maar goed… Vuur aan, heksenketel erboven en een hele zak geschilde aardappelen erin. Het resultaat was een soort prut. Ondanks dat het er niet echt smakelijk uit zag, was het best te eten, maar niet echt een “culinair hoogstandje”.

Gelukkig kwam “Marco de redder” aan met een aantal zeiltjes want de tent was… ‘iets’ minder waterdicht dan verwacht. Na een natte brakke nacht opruimen en naar huis kon ik eindelijk lekker onder de warme douche.

 

Categories: Logboek

Post navigation

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.