Koken met Marden (en Mirko)

6-4-2018

Pfoe,

Dit was me wel weer een opkomst.
Marden had samen met Mirko een opkomst verzonnen. Het werd koken met sabotage. Per team werd er één persoon gekozen die vragen moest gaan beantwoorden.Van mijn groepje werd ik de uitverkorene. Mick en Eline werden uit de andere groepjes gekozen. De rest van je groepje moest de pasta gaan koken.
Ons einddoel werd het maken van een (lekkere) pasta. Er zaten lekkere ingrediënten tussen als bacon en tomaat, maar ook ranzige ingrediënten als haring.
Wie als eerste de vraag van Marden goed beantwoorden mocht een ingrediënt pakken voor zijn groepje.Als je al een ingrediënt van een ronde had gewonnen (rondes bestaande uit pasta, groente, vlees etc.), mocht je een ingrediënt weggeven aan een ander groepje.

Ook waren er rondes waarbij het ging om het weggeven van een handicap. Zo werden mensen aan elkaar vastgebonden of moesten mensen een blinddoek om.
Het groepje van Mick kreeg alle kut vervelende ingrediënten en maakte een ranzige smurrie. Andy gooide er bijvoorbeeld ook nog energie drank doorheen en ze kregen de olijven en haring.

Toen alle vragen beantwoord waren, mensen aan elkaar vast zaten en de pasta’s klaar waren, werd het tijd voor een plottwist. Er kwam nog één laatste vraag. Degene die precies kon raden hoeveel de opkomst had gekost, mocht je 2 pasta’s omruilen. gelukkig wist ik deze te raden en ik wisselde de gerechten van het groepje van Eline en het groepje van Mick om. Uiteindelijk is de ruil niet echt gebeurt volgens mij, want Andy probeerde alsnog zijn eigen brouwsel en moest kotsen. Gino overigens ook.
Nadat de pasta’s (deels) waren opgegeten en alles opgeruimd was gingen we sluiten en ging iedereen naar huis (Andy half ziek).

Buenas noches!

(Julie-Anne™)

Categories: Logboek

Post navigation

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.