Kerstopkomst en voorbereidingen.

Door SANDER DE WAAL explorer

NIEUWLAND – Vrijdagavond 14 December was de opkomst van de Explorers, het programma werd georganiseerd door de begeleiding. We gingen scouting technieken oefenen, ditmaal knopen. Er werd nog gezegd dat we eerder zouden stoppen om onze sketch voor bij het vuur Zaterdag te oefenen, ook keken we of er dan genoeg mensen aanwezig zouden zijn om het vuur op te stoken. We zijn hierna begonnen met knopen en hebben een grote ster gemaakt en hier lichtjes op bevestigd. Toen dit klaar was hebben we de ster aan de muur gehangen, dit oogde heel sfeervol. Hierna zijn we begonnen met het oefenen van de sketch want we wilde wel een goed stukje vermaak neerzetten de volgende dag. We hebben besproken wat er nodig zou zijn qua attributen en rolverdeling. Toen dit voor iedereen duidelijk was zijn we naar huis gegaan.

Zaterdag 15 December staat er op het programma, kerstvuur en kerstmarkt. Het was de taak van de Explorers om het vuur en dingen daar om heen te verzorgen. Ik (Sander de Waal) had ook aangegeven dat kwam helpen met het klaarmaken van stookplaats wat inhield dat er kleden en zeilen neergelegd moesten worden en dat het vuur hoog zou branden als de andere jeugdleden kwamen. Zoals afgesproken was ik om vier uur bij het scouting gebouw. We hebben spullen gepakt die we nodig hadden voor onze sketch. En zijn met twee auto’s naar het weiland in Hoogland-West gereden waar we het vuur gingen stoken, eerst konden we de weg niet vinden en raakte we een beetje in paniek dat we te weinig tijd zouden hebben om een mooi hoog vuur te maken. Echter stond alles al klaar toen we daar aankwam. Het vuur was snel gemaakt en het de blokken hout vlogen er doorheen. We hebben de kleden goed gelegd zodat alle +/- 50 jeugdleden daar op konden zitten. Om ongeveer kwart voor zes zagen we een groep lampjes aan komen en even daarna stond het rond het vuur vol met kinderen.

Op dat moment waren ook muzikanten gearriveerd, zij begonnen kerstliederen te spelen. Het was een gezellig geheel. Alleen werd er door niemand het woord genomen om te vertellen wat er zou gaan gebeuren, dat er een aantal sketches opgevoerd zouden worden. Wel werden er boekjes uitgedeeld met kerstliederen erop, dit kwam echter niet overeen met wat de muzikanten speelden (er was geen samenspel). Toen iedereen net twintig minuten zat, werd er geroepen door een van de leiders -we gaan weer terug!- waarop iedereen opstond en weg ging. Het enige wat nog tegen ons gezegd werd was; we zien jullie straks wel om zeven uur op het eiland! Binnen ongeveer vijf minuten stonden de Explorers, begeleiding en de boer verbijsterd te kijken wat dit nou moest voorstellen. We hadden het heel anders verwacht. We waren de hele dag aan het organiseren en voorbereiden voor deze twintig minuten?!! Na van deze ervaring te zijn bijgekomen hebben we onze spullen bij elkaar geraapt en zijn we naar de auto’s gegaan om daar vervolgens de boer te bedanken en naar het eiland te rijden. De kerstmarkt was veranderend ten opzichte van het standaard diner van andere jaren, een goed idee om volgend jaar beter uit te werken.

Categories: Logboek

Post navigation

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.