En toen was er weer een nieuw bericht

helleuw,

Het is al weer een poos geleden sinds de laatste update dus daar gaan we nu maar eens verandering in brengen! Ondertussen is het seizoen alweer afgelopen en zoka is al weer achter de rug! Maar laten we beginnen bij het begin…

Voor mij is het begin ergens willekeurig in het jaar dus begin ik maar waar ik het eerst aan dacht: de verwelkoming van 2 nieuwe leden aan de explorergroep. Allereerst de eerder genoemde Hans die nu officieel begeleiding is geworden bij de explo’s. De tweede die ik graag aan jullie wil voorstellen is Minke. Minke heeft zich vol goede moed tussen de explorers gemend en is nu een zeer gewaardeerde mede explorer 😛 Beide hebben ze ons top Secret inwijdingsritueel afgelegd. Welkom Welkom 🙂

Vanaf de verwelkoming van het vorige stukje maken we nu een brug naar de dodenherdenking! Dit jaar zijn we strak in uniform( nou ja de meeste van ons dan) naar kamp Amersfoort geweest om de dodenherdenking bij te wonen. Ik was zelf nog nooit aanwezig geweest bij een dodenherdenking en ik moet zeggen dat ik verbaast was over het publiek die hierop afkwam. Jong en oud waren uitgerukt om deze speciale gebeurtenis bij te wonen. Kortom een hele bijzondere ervaring!

Voor het volgende deel hebben jullie een klein beetje educatie nodig vandaar deze high speed geschiedenis les:P Dit jaar zijn we met de explorers wezen dauwtrappen. Dauwtrappen was in de 19e eeuw al erg populair. Mensen stonden om 3 uur s’nachts op om op blote voeten in het gras te gaan dansen. Vandaar de naam dauwtrappen. Dauwtrappen zou een genezende en zuiverende werking hebben want dauw werd gezien als een goddelijk verschijnsel in die tijd. Dit was het begin van het traditionele dauwtrappen wat ieder jaar op hemelvaartsdag plaatsvind. Tadaa weer wat geleerd:P Wij hielden het wel wat minder traditioneel door later dan drie uur s’nachts weg te gaan. Nou ja zoveel later was het nou ook niet weer want IEMAND… we noemen geen namen… had besloten vlak voor het slapen gaan besloten drie repen chocola achterover te drukken waardoor ze vervolgens iedereen wakker hield -_-’ Maar goed daar gingen we op weg (met onze plastic zakjes om onder weg schors mee te verzamelen 🙂 volgend jaar doen we het vast nog een keer want het blijft een schitterende ervaring!

 

PS:

sorry voor het lange wachten voor een update…

– The website guy

Categories: Logboek, Mededelingen, Nieuws, terugblik

Post navigation

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.