Bakken voor kerst

15-12-2017 
Het was weer zo ver, de kerstopkomst kwam er aan. Dit betekent dat het weer tijd is voor de explorers om het toetje hiervoor te bakken. Er werden cupcakes en brownies gebakken. Halverwege bleken een aantal mensen nu zelf ook zin te hebben in cupcakes, dus hebben we extra gehaald om tijdens de opkomst op te eten.

 

16-12-2017
De kerstopkomst zelf was ook erg geslaagd. Wij werden in de middag nog bezig gehouden met de taak om de glühwein te maken (zonder alcohol natuurlijk). In de avond aten we nasi of bami met kip. De tijd tussen het aan tafel gaan zitten en daadwerkelijk eten leek een eeuwigheid…. De scouts, welpen en bevers hadden namelijk al wel hun bestek gekregen en timmerden hiermee op tafel. Dit is dan ook precies weer de reden waarom ik nooit kinderen wil. De kip was trouwens een geschenk uit de hemel. Daan was dan ook niet te stoppen en bleef maar kanen. Hierna volgde de groepsfoto en werd het langzaam weer wat leger in het gebouw. Nu mochten wij alle troep mooi gaan opruimen. Ik heb zeker een uur bij de afwas gestaan, toen besloten werd om de ploegen te wisselen. Ondertussen had Daan met zijn magische spons-kunsten bijna alle pindasaus uit een pan kunnen schrapen (overigens ook nog 3 andere mega pannen schoon gekregen) en was ook wel toe aan een wissel. Wie echter achter bleef was een meisje dienaar mijn herinneringen bij de welpen zat. Ze vertelde dat ze thuis ook altijd de afwas wil doen, omdat ze dit leuk vindt. Wij lieten haar dus lekker haar gang gaan en zijn niet verantwoordelijk voor claims van kinderarbeid.

Groetjes, de kerstman!

(Julie-Anne™)

Categories: Logboek

Post navigation

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.