Rollenspellen

5-1-2018

Deze opkomst ging allemaal over rollenspellen. Er werden verschillende scenario’s voorgelegd. Per scenario moest je een briefje trekken waar een karakter op beschreven stond die je deze ronde moest spelen.

scenario 1:
Bij het eerste scenario zaten we met zijn allen op een boot die zonk. In de reddingsboot konden echter maar 8 mensen. We moesten dus gaan beslissen wie deze 8 mensen werden. Ik was dr. Tinus. Een wat oudere man die een fetish heeft voor paarden. Dit kwam goed uit, aangezien Marden een paard was. Er waren ook nog een junkie en een stripper. Daan was deze stripper genaamd ‘sexy Simone’. Blijkbaar had zij een relatie met Donald Drumpf, die al gauw uit het spel werd gestemd. Na wat pittige gesprekjes bleven Freek vonk (Jasper), het paard (Marden), dr. Tinus (ik) en nog een paar andere over, die ik niet meer herinner (sorry).

 

scenario 2:
Het tweede scenario bestond uit 3 rondes. We zaten in een post-apocalyptische wereld, waar een zombie virus rondgaat. In de eerste ronde werd verteld dat we een vijandige groep tegenkwamen en we moesten beslissen of we wilde aanvallen. Ik kreeg het kaartje van Hitler, dus ik wist al dat het een leuke ronde zou worden huehuehuehuehuehue. Wellicht ging ik iets te ver op in mijn rol, maar al vrij snel waren we het er over eens dat we het andere kamp wel gingen aanvallen.

Het tweede deel van dit scenario was vervolgens wie het kamp moesten gaan aanvallen. Dit moesten weer 8 personen zijn. Ik was natuurlijk razend enthousiast en met al mijn oorlogservaring werd ook al snel besloten mij er sowieso op uit te sturen. Ik kan me nog een paar andere karakters herinneren die ook moesten vechten, waaronder een dolfijn (Kevin), een tienervader (Eline?), een irritant kind (Ylse) een jood(?) en Hitler (ik).

Het laatste deel van dit scenario was de vraag wie van de strijders terug keerden. Dit mochten er 4 zijn. Wonder boven wonder wist ik me eruit te kletsen en ze hielden mij in leven. Mijn argument was opzich wel goed vond ik. Ik zei namelijk dat je Hitler maar beter levend kan hebben dan als een zombie. Als iets namelijk erg zou zijn, is dat wel nazizombies.

scenario 3:
Het derde scenario zorgde misschien nog wel voor de grootste discussie. Er was namelijk een moord gepleegd (Andrea was het slachtoffer) en wij moesten erachter komen wie deze moord had gepleegd en wie diegene mee hadden geholpen. Er waren nog een paar karakters die er wel uitsprongen. Andy was een huismoeder, Daan was Justin Bieber, Eline was een jongen die bang was voor meiden en een voetenfetish heeft, ik was biggetje die gay was maar nog niet helemaal out, Gino was Andre Hazes en moest alles zingen (hij was het hele spel stil) en Kevin was een gast uit Friesland. Na lange discussies over van alles en nog wat gingen we maar gewoon met zijn allen wijzen. Ik wees Kevin aan (en de rest volgde mij een beetje) en hij bleek een handlanger van de moordenaar te zijn. Na nog enkele onschuldige doden (Justin Bieber wilde we onder andere heel graag dood hebben, omdat hij in elke zin wel ‘yolo’ of ‘swag’ zei), besloten we maar dat de daders gewoon hun handen op mochten steken. Uiteindelijk bleek Eline de dader te zijn. Dit was toch wel een wonder, aangezien zij bang voor meiden zou zijn en Andrea het slachtoffer was.

Conclusie: Het was een interessante en originele opkomst. Is zeker leuk om zo’n laatste scenario nog een keertje te doen, maar dan wel met een hint, aangezien dit gewoon gokken was haha.

(Julie-Anne™)

Categories: Logboek

Post navigation

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.