Ouderopkomst

26-1-2018

De bevreesde dag was dan toch daar. De ouderopkomst was onvermijdelijk. Gelukkig had Daan alles goed voorbereid. Ook had de foerage de cake ingekocht. Want zonder cake, geen ouders. De explorers werden ingedeeld in drie groepen. Een groep ging de ouders een voorlichting geven over routetechnieken, een andere groep ging de ouders knopen aanleren en de laatste groep ging vuur maken met de ouders.

Ik was erg enthousiast over de routetechnieken, aangezien ik dacht dat ik dit wel begreep. Kevin, Nina, Jasper & Daan sloten zich hierbij aan. Na enige chaotische minuten vonden we kompassen en wat andere route techniek lerpjes als een kaarthoekmeter. Toen deze allemaal verspreid over de tafel lagen en we in paniek probeerde al deze dingen weer te begrijpen bleek het al half 9. Dit betekende: OUDERS!  Daan deed een intro en daarna begonnen de rondes van 20 minuten. Slecht voorbereid en zonder enig plan begonnen we met de eerste ronde. Kevin nam dapper het voortouw en besloot wat te improviseren. Halverwege zijn verhaal keek hij mij hopeloos aan en ik besloot gewoon mijn mond te houden. We hadden dan ook geen makkelijke taak, aangezien we Astrid en Fred voor ons hadden… Elk detail wat wij fout hadden in het verhaal pikte zij  er zo uit. Ik keek nog een paar keer vragend naar Jasper, maar die hield ook zijn lippen stijf op elkaar. Onze nieuwe tactiek werd ervoor te zorgen dat de ouders in een gesprek kwamen over scouting, zodat wij minder veel hoefden te zeggen. Deze tactiek werkte gelukkig erg goed.

De tweede ronde ging al iets beter. Daan en Kevin namen nu samen het voortouw en ik was druk het navigatieboekje aan het doornemen om te zorgen dat ik de ouders kon leren hoe een kaarthoekmeter werkte. Aan het einde van ronde 2 kon ik dit dan ook goed uitleggen en ik voelde me heel even een genie.

De derde ronde ging volledig vlekkeloos, wat een behoorlijke prestatie was. Het verhaal liep vlot en we wisten allemaal wat we moesten zeggen. Daan en Nina deden de uitleg over het kompas, Kevin verschillende routetechnieken (bolletje pijltje, strippenkaart) en ik deed de uitleg over de kaarthoekmeter.

Achteraf hoorden we positieve verhalen vanuit de ouders dus ik denk dat onze opkomst toch wel een succes is geweest. Aan de foto’s is dit dan ook te zien. (De foto van de routetechnieken is ook zeker niet gestaged)

(Julie-Anne™)

Categories: Logboek

Post navigation

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.