Olympische Explorer Spelen

2-2-2018

Deze opkomst is gemaakt door Daan en Kevin. Ik heb gehoord dat ze er weken mee bezig zijn geweest en het zeker niet allemaal op de dag zelf hebben bedacht.

Het thema van deze opkomst was de Olympische Explorer Spelen, zoals de titel al laat doorschemeren… Het eerste wat we moesten doen was de groep onderverdelen in drie kleinere groepjes.
Hier volgt het resultaat:
Groep 1: Yentl, Michiel, Andy & Ylse
Groep 2: Gino, Andrea, Jasper en Eline
Groep 3: Astrid, Renate, Mick en Ellen
Groep 4: Cor, Raymond en Julie-Anne

Onderdeel 1: knopen
Voor het eerste onderdeel moesten we zo snel mogelijk een knoop maken. De drie teams stonden in een rijtje naast elkaar. Daan riep een knoop en de voorste van de drie rijtjes moesten zo snel mogelijk de knoop maken, goed laten keuren  en alles weer netjes terugleggen. Als je dit had gedaan en je was de eerste dan kreeg jouw groepje 3 punten. Raymond en ik hadden in eerste instantie niet heel veel vertrouwen aan de toevoeging van Cor in ons groepje, maar jeminee wat was die gozer enthousiast. Alle knopen die hij 10 jaar geleden heeft geleerd kwamen weer bovendrijven en hij heeft zelfs nog wat rondes gewonnen.

Onderdeel 2: EHBO
Voor de tweede ronde kreeg elk groepje een scenario en moest hierbij juist handelen. De scenario’s waren als volgt ingedeeld:
Groep 1: Hoofd gestoten en bewusteloos
Groep 2: Brandwond
Groep 3: Flauwgevallen
Groep 4: Snijwond

Voor originaliteit kregen we ook punten, wat ervoor zorgde dat elk scenario zwaar overdreven werd uitgevoerd. Er kwamen flessen ketchup, groupies, messen en verbanddozen aan te pas.

Onderdeel 3: windrichtingen (en rare afkortingen)
Voor het laatste onderdeel was het de bedoeling dat we in ons groepje de afkortingen van 16 windrichtingen in een windroos op moesten schrijven. Vorige week had ik dat nog gedaan bij de ouderopkomst, dus dit was een makkie. De overige groepjes deden dit volgens mij ook allemaal goed.

Het tweede deel van deze opdracht hield in dat we bij deze afkortingen grappige woorden moesten bedenken. Zo werd ONO wat normaal oostnoordoost zou zijn Onthoofde Nonnen Ontmaagden. Toen alle andere groepjes al klaar waren, deed mijn groepje er nog ongeveer 20 minuten over. Dit leidde tot veel irritatie en wat puntjes aftrek, maar onze antwoorden waren wel geniaal (al zeg ik het zelf).

Precies rond half elf werd het winnend groepje bekendgemaakt. Ik weet alleen niet meer welk groepje heeft gewonnen. Het gaat natuurlijk ook helemaal niet om het winnen, maar om het plezier wat we hebben (politiek correcte Juul in tha house). Hierna lazen alle groepjes nog even de bedachte afkortingen op en dit was behoorlijk lachwekkend.

logboekster uit!

(Julie-Anne™)

Categories: Logboek

Post navigation

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.